Tissa, Galle en Bentota
Blijf op de hoogte en volg Liliane
22 Juli 2018 | Sri Lanka, Tissamaharama
's Ochtends afscheid genomen van het mooie hotel en naar Tissamahara gereden. Onderweg een korte stop bij de Rawana waterval, mooie waterval, helaas konden we er niet zwemmen. Daarna nog een stop gemaakt bij een hele mooie tempel uitgehakt in een hele grote rots, heel mooi om te zíen. Na de lunch doorgereden naar het hotel, wauwie. Prachtig hotel met hele mooie huisjes. 's Middags hebben we lekker gezwommen in het zwembad. Tissa heeft niet echt een centrum met restaurantjes enzo, dus we hebben in het hotel gegeten, was lekker en heerlijk buiten gegeten. En het leuke aan de royale en luxe hotelkamer was dat ze 's ochtends het bed opmaakten en 's avonds eigenlijk nog een keer met een briefje goodnight, best wel schattig eigenlijk.
Donderdag 19 juli
We moesten al heel erg vroeg opstaan voor de safari, rond kwart over 5 gingen we naar het Yala park op zoek naar beestjes. Met de jeep werden we opgehaald bij het hotel en kregen we een ontbijtbox mee. Mooi park en we hebben ook nog eens redelijk wat beestjes gezien,
olifanten, apen, vogels, herten, buffelo's, krokodillen, wilde zwijnen, vos, leguanen, soort pelikaan en niet te vergeten een luipaard, want daar gingen we tenslotte voor! Mooie safari gehad! Daarna uitgerust en bijgeslapen bij het zwembad. Aan het einde van de middag werden we opgehaald door Anura en gingen we naar een speciale ceremonie/progressie/optocht carnaval ding hoe je het ook wilt noemen. We waren er al ronf half 6 maar uiteindelijk begon het toch pas om 8 uur. Nog wat rondgelopen en we werden ontzettend erg aangestaard, niet fijn. Gelukkig hadden we nog een lange rok bij maar ondanks dat werden we nog nageroepen en aangestaard. Nog bij een stupa geweest en een hindoe tempel en langs alle mooie bloemen gelopen. We hadden heel erg geluk dat we dit mee konden maken. Het was een heel groot terrrein waar allemaal dansers met mooie kleding in een optocht langs liepen met als muziek de drummers. Echt een hele show en met olifanten gekleed met een mooie doek, dit wordt in Kandy bij een hele grote ceremonie ook gedaan. Bijzonder en mooi om dit allemaal te zien. En dit feest duurt volgens mij tien dagen en heel veel mensen komen hier naar toe en slapen dan gewoon buiten op de grond op een groot terrein, best apart.
Vrijdag 20-7
Op tijd opgestaan en richting Galle gereden. Mooie route langs de kust, en wat je dan nog tegenkomt is een olifant langs de kant van de weg, de "huis" olifant. Deze lieve olifant staat bijna altijd langs de kant van de weg en gelukkig harden we nog wat banaantjes mee. Vervolgens gestopt bij het olifanten transit home, allemaal schattige mini olifantjes die melk kregen, lief om te zien. Een lange rit met de auto langs verschillende plaatsjes, de bekende vismannetjes op de stok waren alleen degene die er zaten voor de toeristen en om geld te vragen. De zee was veel te wild, maar we hebben het dan toch een soort van gezien. Na een lange dag aan het einde van de middag in het zwembad geploft, mooie infinity pool met zeezicht.
Zaterdag 21-7
Zaterdag zijn we naar het oude centrum van Galle geweest. Het oude postkantoor verschillende kerken, moskeeën, de vuurtoren en leuke winkeltjes en restaurantjes. Leuk en gezellig om er lekker doorheen te dwalen. Na de lunch was het warm en lekker zwembad weer. In de zee wordt weinig/niet gezwommen ook omdat er veel golven zijn. In de avond zijn we nog naar het oude deel van Galle geweest en hebben we écht heerlijk gegeten én natuurlijk niet te vergeten een kokosnoot. Met de tuktuk zijn we terug naar het hotel gebracht, altijd leuk zo'n mini ding.
Zondag 22-7
Lekker buiten ontbeten met een mooi uitzicht over de zee en een heerlijke verse juice. We zijn met het busje naar Bentota gereden en onderweg nog wat tussenstops gemaakt. We hebben een mooie boottocht door de mangrovebossen gemaakt en hebben gezien waar kaneelstokjes vandaan komen en hoe het wordt bereid tot de stokjes die in de winkel liggen. Lekker een stukje gevaren. Daarna zijn we gestopt bij de turtles. Van schildpadjes van een paar dagen oud en inimini tot oude schildpadden super leuk om te zien!!! Zo heel vaak heb ik schildpadden nog niet gezien. Ook mochten we ze vasthouden, voelt heel gek. Vooral de inimini schildpad voelt nog heel zacht aan en spartelt ook veel. Daarna mochten we een mini turtle uitzoeken en vrijlaten in de zee, hoge golven dus ik hoop dat ze nog leven. Heel leuk om ze gelijk naar de zee te zien lopen. Na de lunch met mooi uitzicht over een meer zijn we naar het hotel gereden. Geplonst in het zwembad en nog even op het strand gelegen. Mega hoge golven in de zee en veel stroming. Omdat bentota niet echt een stadje stadje is hebben we in het hotel gegeten, was lekker zoals altijd :)